Noticias

Ruta dels Castells a la Costa Brava

El litoral de Catalunya està ple de vestigis d’antigues civilitzacions que van habitar el nostre territori. Un bon exemple són els castells, torres de guaita i fortificacions d’època medieval que trobem als diferents pobles costaners i que ens ofereixen unes vistes úniques de la costa. Vols conèixer la Ruta dels Castells a la Costa Brava? Vine a descobrir-la! 

Segurament has vist una gran quantitat de castells i fortificacions a prop del mar, mentre passeges per la Costa Brava o l’Empordà, i potser et preguntes com és que encara es mantenen, per a què serveixen o a quina època pertanyen. Fent la Ruta dels Castells a la Costa Brava descobriràs que no va ser fins al segle IX, amb la reconquesta dels territoris ocupats pels musulmans, que es va estendre el model de castell feudal, construint-se al voltant de 3.000, dels quals s’han conservat uns 600 arreu del territori català. Molts d’ells s’han transformat en museus i d’altres en centres d’interpretació, que ens permeten entendre una mica més qui era i com vivia la gent que habitava aquests pobles antigament. 

La Ruta dels Castells a la Costa Brava ens porta de viatge per la Catalunya medieval, endinsant-nos al seu passat, a temps de reis, comtes i cavallers. Aquesta ruta es divideix en dos itineraris diferents; el primer recorregut de la Ruta dels Castells a la Costa Brava ens porta als castells de Castell d’Aro, Calonge, Palamós, la Bisbal de l’Empordà i Torroella de Montgrí, i a poblacions medievals com Pals, Peratallada, Palau-Sator, Cruïlles i Monells. Per una altra banda, el segon recorregut combina la imponent bellesa del massís del Montseny i les Guilleries, amb la majestuositat dels castells com el d’Hostalric, el de Montsoriu a Arbúcies, el de Solterra a Sant Hilari Sacalm i el d’Anglès.

El Càmping Palamós és el lloc ideal on allotjar-se per fer la Ruta dels Castells a la Costa Brava i conèixer la bellesa medieval de totes aquestes poblacions fent un viatge únic.. El nostre meravellós càmping està situat en un poble de mar, cosa que, en el passat medieval, va donar lloc a què la població estigués oberta als perills que s’obrien al mar, com la presència de pirates o de tropes d’altres països que amenaçaven amb invasions. Des dels nostres bungalous amb vistes al mar podreu descobrir perquè el port de Palamós va servir per a donar refugi als vaixells i suport a la indústria del suro, i com el Castell de Cap Roig va oferir la protecció que la població necessitava. 

L’arribada del bon temps és un moment perfecte per venir a descobrir la Ruta dels Castells a la Costa Brava en família, amb amics o en parella. Una escapada ideal per gaudir dels millors paisatges, somiar amb noves experiències i desconnectar del dia a dia, descobrint tota la bellesa i tranquil·litat dels pobles amb encant del nostre litoral i coneixent el seu bagatge històric, artístic i cultural. Allotja’t al Càmping Palamós i  viu un moment molt especial a la Costa Brava. 

Fes la teva reserva ara i vine a descobrir els millors castells de Catalunya!